Klimaatverandering stelt niet-uitvoerende bestuursleden voor grote uitdagingen. Zij moeten externe klimaatfactoren, veranderende verwachtingen van belanghebbenden en veranderende regelgeving in goede banen leiden, terwijl ze lange termijnstrategieën versterken en toezicht houden op de implementatie ervan.

Het ‘Effective Climate Governance Programme’ is ontworpen voor en met ervaren leden van raden van commissarissen van de top 250 bedrijven in Nederland die hun organisatie willen stimuleren en begeleiden naar een duurzame en klimaatbestendige toekomst. Om uw rol als commissaris effectief te vervullen, heeft u kennis, inzichten, tools en een visie nodig.
Het programma bestaat uit drie modules, waarbij academische inzichten, peer learning en kennisuitwisseling worden gecombineerd om uw rol en impact in de transitie naar duurzaamheid en klimaatbestuur te versterken. Hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen met diepgaande kennis op het gebied van klimaatbestuur, accounting, duurzaamheidsrapportage, governance, internationaal management en organisatiegedrag delen hun inzichten en kennis met u.

Tijdens een intakegesprek bespreken we de uitdagingen van uw organisatie en de onderwerpen die u wilt behandelen. Deze informatie wordt gebruikt om de modules op maat samen te stellen, zodat de relevantie, dynamiek en toepasbaarheid van de sessies voor elke deelnemer gewaarborgd blijven. De groepsgrootte is maximaal 14 deelnemers, wat zorgt voor een intensieve leerervaring.
Waarom dit programma?
Details
Het programma bestaat uit drie sessies, elk met een middagprogramma, een diner en een avondprogramma. Het programma is zo ontworpen dat academische inzichten, peer learning en kennisuitwisseling uw rol en impact in de transitie naar duurzaamheid versterken.
Werkvormen
De werkvormen zijn interactief en gericht op kennisuitwisseling met wetenschappers, ervaringsdeskundigen en peers. Centraal staan kennisdeling, toepassing, inspiratie, reflectie en visievorming. Tijdens het programma maken we gebruik van:
Docenten
Praktische informatie
Na deelname aan een of meerdere sessies ontvangt u een certificaat met het aantal behaalde PE-punten. In totaal kunnen 15 PE-punten worden toegekend (5 PE-punten per module). U kunt deze zelf registreren bij de beroepsvereniging waarbij u bent aangesloten. UGBS, als onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen, is geaccrediteerd voor het toekennen van PE-punten.
Het programma vindt plaats in “The Green house” in Utrecht (Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht). Dit volledig circulaire gebouw is daarom de perfecte locatie voor duurzame en inspirerende nieuwe kennis & inzichten!